Od połowy kwietnia do końca maja,
cała wyspa Krk
W akcji uczestniczy ponad 20 restauracji rozsianych po całej wyspie oferujących promocyjne dania regionalne. Chłodna žlahtina, gorąca jagnięcina, krewetki, ryby, sery owcze, lokalna szynka, oliwa z oliwek i ekologiczne warzywa czekają na Was. Oferta restauracji bazuje na sezonowych składnikach. Listę lokali biorących udział w wydarzeniu podaję poniżej:
Jestem magistrem filologii chorwackiej i zapraszam Cię w podróż po Chorwacji.
Razem odkryjemy to, co w tym pięknym kraju jest najlepszego: urokliwe miasteczka, regionalną kuchnię, lokalne wydarzenia i atrakcje. Zapytamy Chorwatów gdzie warto zjeść, gdzie pójść na kawę, jak ciekawie spędzić czas. Kto, jak nie oni, wie co dobrego jest w okolicy.
Mój blog jest także miejscem promocji chorwackich produktów, języka i kultury. Zakochaj się w Chorwacji i Ty!