7 – 10.05.2020,
Korčula
Korčulanske pjatance to wiosenny festiwal dobrego jedzenia i wina, w którym uczestniczą restauratorzy. W ramach festiwalu oferują specjalne menu bazujące na lokalnych, wiosennych składnikach. Odbywają się też warsztaty oraz prezentacje. Oczywiście nacisk kładziony jest na tradycyjną kuchnię dalmatyńską.
http://www.korculanskepjatance.com/hr.html
Jestem magistrem filologii chorwackiej i zapraszam Cię w podróż po Chorwacji.
Razem odkryjemy to, co w tym pięknym kraju jest najlepszego: urokliwe miasteczka, regionalną kuchnię, lokalne wydarzenia i atrakcje. Zapytamy Chorwatów gdzie warto zjeść, gdzie pójść na kawę, jak ciekawie spędzić czas. Kto, jak nie oni, wie co dobrego jest w okolicy.
Mój blog jest także miejscem promocji chorwackich produktów, języka i kultury. Zakochaj się w Chorwacji i Ty!