Jagnięcina pod peką jest popularnym daniem w Chorwacji i na całych Bałkanach, nie powinniście więc mieć problemu ze znalezieniem lokalu, który ją podaje. Ja przeszukałem chorwackie gazety i znalazłem restauracje, które cieszą się największą estymą wśród Chorwatów, właśnie ze względu na jakość podawanego tam mięsa. Najlesza jagnięcina jest na Pagu, Cresie i Krku, stąd lokalizacja lokali.
Bok od Brozića 100,
51500, Vrh
Telefon: 00385 091505 3391
Lubenice 17
51 557 Cres
Telefon: 00385 051 525 040
Loznati,
51557 Cres
Telefon: 051 571 606
Stjepana Radića 2, Pag
Telefon: 0385 (0)23 611 194
A może nie jecie mięsa albo wolicie ryby? Poszukajcie zatem czegoś dla siebie. Na moim blogu sporo miejsca poświęcam chorwackiej kuchni. Chciałbym Was zapoznać z tymi wszystkimi lokalnymi produktami i potrawami, które jadają na co dzień w domach Chorwaci. Przeczytajcie pozostałe artykuły z działu Kuchnia Kvarneru. Dobar tek!
Jeśli zastanawiacie się, gdzie kupić autentyczne chorwackie produkty w Polsce, to zajrzyjcie na stronę sklepu internetowego Smaki Dalmacji (https://smakidalmacji.pl/), partnera działu poświęconego kuchni chorwackiej.
Jestem magistrem filologii chorwackiej i zapraszam Cię w podróż po Chorwacji.
Razem odkryjemy to, co w tym pięknym kraju jest najlepszego: urokliwe miasteczka, regionalną kuchnię, lokalne wydarzenia i atrakcje. Zapytamy Chorwatów gdzie warto zjeść, gdzie pójść na kawę, jak ciekawie spędzić czas. Kto, jak nie oni, wie co dobrego jest w okolicy.
Mój blog jest także miejscem promocji chorwackich produktów, języka i kultury. Zakochaj się w Chorwacji i Ty!