Przepis na fritaję sa tartufima czyli rodzaj omletu z truflami
Składniki:
– 8 jaj
– 150 g trufli
– olej lub oliwa
– natka pietruszki
– pieprz
– sól
Na rozgrzaną patelnie wylać rozmącone jajka. Na masę położyć cienko pokrojoną truflę, dodać pieprz i sól do smaku. Kiedy masa jajeczna się zetnie, posypać drobno posiekaną natką pietruszki i podawać pokrojoną na kawałki.
Fritaję ze szparagami oraz mnóstwo innych istryjskich potraw zjecie w konobie Astarea w miasteczku Brtonigla. W środy jest zamknięta, natomiast w pozostałe dni pracuje w godzinach 11- 23:
Konoba Astarea
Ronkova 6,
52474 Brtonigla
Telefon: 0385 052 774 384
https://www.konoba-astarea.com/
Jestem magistrem filologii chorwackiej i zapraszam Cię w podróż po Chorwacji.
Razem odkryjemy to, co w tym pięknym kraju jest najlepszego: urokliwe miasteczka, regionalną kuchnię, lokalne wydarzenia i atrakcje. Zapytamy Chorwatów gdzie warto zjeść, gdzie pójść na kawę, jak ciekawie spędzić czas. Kto, jak nie oni, wie co dobrego jest w okolicy.
Mój blog jest także miejscem promocji chorwackich produktów, języka i kultury. Zakochaj się w Chorwacji i Ty!